Kenmerken

Een graVuur van André Bikker is te herkennen aan de gebrandschilderde initialen en de handtekening op de achterzijde van het paneel. Daarnaast is het werk gemaakt op gerecycled hout, bekisting van een handelsmaatschappij. Ook is er maar één van elke graVuur. Deze wordt gemaakt in opdracht of is onderdeel van de autonome collectie.

Neem gerust geheel vrijblijvend contact op als u een vraag heeft over de mogelijkheden van een persoonlijke opdracht.

50/50 Art

André zet de kinderen van Zuid-Afrika op een positieve manier in het licht. Door indringende portretten op een vrolijke wijzen neer te zetten, probeert hij de overlevingskracht van de straatkinderen van Zuid-Afrika zichtbaar te maken.

De portretten zijn letterlijk gegravuurd op houten panelen van bekistingen die gediend hebben als verpakkingsmateriaal. De vuurmeester brandt uitzonderlijk gedetailleerde portretten voor zo’n oncontroleerbare techniek als schilderen met vuur.

Het werk is te koop onder het motto 50/50 Art. Zoals dit hout een tweede leven krijgt als kunstwerk, zo wil de maker ook de straatkinderen een tweede kans helpen geven. De helft van de opbrengst van de verkoop van de 50/50 Art gaat daarom naar Stichting Table Mountain. Zij bieden de kinderen een beschermde woonplek en leren hen vaardigheden zoals het bakken van brood in de bakkerij van de stichting.

Pin It on Pinterest

Share This